söndag 26 december 2010

Störst av allt är kärleken

I'm starting with the man in the mirror. I'm asking him to change his ways.....( Michael Jackson)


Störst av allt är kärleken

Regeringen misstror de som är sjuka svaga eller arbetslösa och tror att det går att pressa dem till friskhet och arbete genom att ta bort deras livskvalitet.

Störst av allt är kärleken

Våldet ökar, invandrarfientligheten spirar, rädslan lamslår, terrorist attacker är vardag.

Störst av allt är kärleken

Pengar styr, pengar är makt, pengar är trygghet, pengar trycker ner oss, pengar hjälper oss, mer pengar i plånboken är vallöfte nummer ett.

Störst av allt är kärleken.

En invandrare som kör buss ser en plånbok vid vägkanten. Stannar bussen och plockar upp den. Kör färdigt sitt pass och väl hemma söker han upp ägaren och lämnar tillbaka plånboken orörd.

Störst av allt är kärleken

Företag ger inga julkort, inga onödiga gåvor (som ändå bara kastas bort) till sina kunder. Istället ges en generös gåva till stadsmissionen och de hemlösa.

Störst av allt är kärleken

En mamma skriver i tidningen om ångesten inför julen då hon inte har råd med julklappar åt sina barn. Flera människor kontaktar tidningen och gåvor och pengar skickas för att sen distubueras av tidningen. Familjen får en lycklig jul.

Störst av allt är kärleken.


Den gyllene regeln är en grundläggande etisk princip som återfinns inom de flesta religioner och andra filosofiska och etiska läror.

Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. (kristendomen)


Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv. (Islam)


Plåga inte andra med det som pinar dig själv. (Buddismen)


Om man vill bli lycklig, måste man också hjälpa andra, eftersom ens egen lycka är beroende av andra. Det är inte konstigare än så. (Dalai Lama)

Prova under en hel dag eller under ett par dagar att vara tacksam för allt du har och har fått. Var tacksam för livet, för de som älskar dig, för ditt hus, att du får äta, att du har rent vatten, att du har en toalett osv. Det du förmodligen kommer att uppleva är lycka.

1 kommentar:

  1. Det är jag varje dag, tacksam. Du har rätt i ditt inlägg, men vi är många som vill göra världen till en bättre plats. Bara genom att skriva om det i en blogg och att någon läser det gör en skillnad. Allt gör skillnad liten som stor sak =)

    SvaraRadera